ایران در شاخص نوآوری و اقتصاد دو پله سقوط کرد
مجمع جهانی اقتصاد، شاخص جدیدی را در حوزه فناوری و نوآوری اعلام کرده که ایران در آن دو پله سقوط کرده است.
مهر/
بررسی میزان رقابتپذیری اقتصادی، سالانه در مجمع جهانی اقتصاد تهیه میشود و برمبنای آن ارکان رقابتپذیری ملی در اقتصاد خرد و کلان کشورها مورد سنجش و ارزیابی قرار می گیرد.
مجمع جهانی اقتصاد در دوره زمانی سال ۲۰۱۶- ۲۰۱۷ به بررسی و مقایسه کشورها پرداخته که این گزارش توسط دفتر بررسی های فنی اقتصادی معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات منتشر شده است. برمبنای این گزارش، سوئیس کشور اول جهان و امارات متحده عربی کشور اول منطقه در این شاخص جهانی اعلام شده اند.
نقش نوآوری در رقابت پذیری جهانی اقتصادی
انقلاب چهارم صنعتی که با عنوان انقلاب دیجیتال شناخته میشود، همآمیزی فناوریها را به همراه داشته و سرعت فزاینده پیشرفت حاصل از این انقلاب، تقریباً تمامی صنایع را در همه کشورها متحول کرده است. به نحوی که هم اکنون پیشرفت و نوآوری در فناوریهایی مانند هوش مصنوعی، بیوتکنولوژی، رباتیک، اینترنت اشیا و چاپگرهای سهبعدی به چشم می خورد که می تواند راه را برای رشد و توسعه آینده کشورها، هموار کند.
گزارش مجمع جهانی اقتصاد از شاخص رقابت اقتصادی جهانی (GCI)، آخرین ویرایش از تجربه متقابل کشورها در تحلیل عوامل مؤثر بر رشد بلندمدت است که نشان میدهد «نوآوری» یکی از عوامل اساسی برای رشد بلندمدت و پایدار است که برای استقرار آن لازم است بهتمامی عوامل مؤثر بر شاخص رقابت جهانی توجه شود.