افزایش ماندگاری مواد غذایی با نانوفیلمهای محققان ایرانی
محققان دانشگاه آزاد با همکاری دانشگاه تبریز فیلمهای بستهبندی ضدمیکروبی در صنعت غذایی عرضه کردند که سبب کاهش بار میکروبی مواد غذایی مختلف مانند پنیر و محصولات دیگر میشود.
بستهبندی مواد نقش مهمی در صنعت غذایی از مرحله تولید تا مصرف ایفا میکند. به همین دلیل است که امروزه بستهبندی فعال به یکی از گرایشهای مهم و پویا در بسته بندی مواد غذایی تبدیل شده است. در این روش با افزودن جزیی فعال یا همان مواد ضدمیکروبی به فیلم بستهبندی، از افزودن نگهدارندههای شیمیایی به داخل غذاها جلوگیری میشود.
با این کار افزون بر حفظ کیفیت و ایمنی غذا، عمر نگهداری آن نیز افزایش مییابد. در این راستا محققان دانشگاه تبریز پروژه تحقیقاتی را اجرایی کردند.
دکتر فرانک بیگ محمدی، پژوهشگر دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه هدف از این پژوهش را بررسی خواص ضدمیکروبی فیلمهای بستهبندی بر پایه پلیاتیلن سبک و نانوذرات مختلف فلزی در بستهبندی پنیر فراپالایش ذکر کرد.